zondag 25 januari 2009

morele steun voor heer Prevel - opdat hij vanuit zijn hart fraude plegen zal


Barney Oldfield, een dierbare van II

Tweede brief van IV aan de heer Prevel

16 januari, 2009

Heer Prevel, mijn saluut,

Even over de moraliteit van de strijd tegen een productiebelasting. U moet de strijd immers wel voeren vanuit Uw hart. Anders geen succes.


De Belastingdienst noemt de Btw “de koningin der belastingen”. Waarom? Allereerst omdat het veel oplevert. De Btw is koploper met 32% van de begroting, voor de loonbelasting - 29% en voor de VPB - 14%.

Daarnaast hoeven de dorknopers er weinig voor te doen. “De heffingskosten zijn laag” zeggen ze dan. Nee inderdaad! De klerken hebben elke ondernemer simpelweg een pistool op het hoofd gezet! Ja, dan doen ze wel wat je vraagt.


Onder een nom de guerre, stuurde ik vorig jaar het NRC een verhandeling over de Btw als reactie op een stuk van Van Veluw die wist te melden dat de Btw toch wel een democratische belasting was. Je kon immers ook besluiten niet te consumeren.


Kletskoek natuurlijk. Uiteindelijk wil iedereen overleven. Daar zijn producten en diensten voor nodig. Wanneer je kelder onderloopt en de loodgieter zijn rekening presenteert, dan zien we daar Btw bij staan. Wat doe je dan? De boel blank laten staan?

De ondernemer die U een product verkoopt kan niet beslissen U de BTW niet in rekening te brengen. De fiscus zal hem toch aanslaan voor de BTW die hij in rekening HAD moeten brengen.
Ook hier heeft de Belastingdienst de particulier via de ondernemer in de tang.

Mocht de ondernemer niet tot betaling overgaan, dan zullen de collaborateurs van de Belastingdienst net zoveel geweld gebruiken tot ze hun zin krijgen.


Deze Van Veluw noemt dit “democratisch”. Zijn denkwijze is exemplarisch voor de schade die het onderwijs en de media hebben aangericht in Nederland. En vandaag geeft deze heuler met de vijand zijn sprookjes door aan de rest van het volk.


Mijn stelling dat de Belastingdienst in het algemeen vuurwapens gebruikt om haar zin te krijgen en dat dit ook voor de Btw geldt, wordt door deze politiek correcte NRC mutant “overdreven” genoemd.


Ik doe U de morele oplossing aan de hand een helft van Uw winsten privé te incasseren als schadevergoeding voor de middelen die U al zijn ontnomen door de staat, en daarnaast een andere helft te reserveren als oorlogskas voor de goede zaak.


In mijn volgend schrijven een concrete strategie.

Met dank voor Uw overwegingen,

nogmaals een saluut,


IV


PS. Het grootste morele bewaar tegen de productiebelasting zelf, ligt natuurlijk bij het recht op het eigen lichaam. Men kan hier geen inbreuk op maken. Ook niet op een voortbrengsel van dit lichaam.