vrijdag 30 januari 2009

Btw teruggave als gunst voor de ondernemer



Het gedrag van de collaborateurs bij het terugbetalen of verrekenen van het deel voorbelasting is ondertussen zo onvoorspelbaar, dat ik ondernemers adviseer om waar mogelijk het inkopende deel van de onderneming over de Nederlandse grens te plaatsen.

Stoevelaar kreeg bij zijn laatste poging tot teruggave het lid op de neus. Eerst moesten weer stukken worden overlegd. De onzinnige en feitelijk onwaarachtige reden was: het bedrag van € 3.800 was “abnormaal hoog”. Dit keer kwam het gekmakende bericht van een dorknoper uit Zaandam.

Het probleem met de Btw is het feit dat de klerken de teruggave aan dissidente ondernemers zijn gaan behandelen als een soort gunst. Dit terwijl zekerheid over die teruggave onontbeerlijk is voor de inkopende onderneming. En vervolgens wordt de betaling afhankelijk gesteld aan de slavenarbeid die boekhouden heet. De collaborateurs willen beschikken over je tijd.

Toch maar weer eens wat harder opstellen lijkt me. Meer vale klerken met naam en toenaam op het net. Man en paard! Zaandam is aan de beurt. Later meer.