vrijdag 23 januari 2009

de oorlog tussen de staat en de entrepreneur verhardt zich


Volharden in defaitisme? Dan straks geen rechtspersoon meer, geen BTW nummer, geen bankrekening, geen voertuigen meer op naam, jawel, dit alles met uw welnemen.

Bij de dissidente ondernemer gaat er heus geen factuur meer de deur uit. Dat is de bedoeling van U vijand, de vale klerk. U mag wel plaatsnemen in de trein en U mag zich wel als slaaf gaan melden bij het Bureau Werk en Inkomen. Het is maar dat U het weet.

Dus: Let the riots begin!


FUCK THE CLERKS! BE FREE OR DIE!

Bron: Belastingdienst. Voortaan doorlopende controle op rechtspersonen

23 december 2008

Het toezicht op rechtspersonen wordt aangescherpt. In plaats van de preventieve toets bij de oprichting van een rechtspersoon, komt er een systeem van doorlopende controle. Minister Hirsch Ballin van Justitie stemde onlangs in met dit wetsvoorstel van de ministerraad.

Door risicoprofielen te gebruiken wil de overheid nagaan of een verhoogd risico bestaat op criminele activiteiten. In dat geval krijgen handhavers zoals het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en De Nederlandse Bank een risicomelding. Zij kunnen dan nader (strafrechtelijk) onderzoek instellen of preventief actie ondernemen.

De maatregel sluit aan bij het project 'Veiligheid begint bij voorkomen' van het kabinet. Versterking van de aanpak van financieel-economische criminaliteit is een van de onderwerpen in dat project. Het kabinet wil voorkomen dat bedrijven zwart geld witwassen of terrorisme financieren.