donderdag 8 januari 2009

klacht tegen Cees Hauwert maart 2008



Deze klacht zette klerk Hauwert op zijn achterste benen:

Belastingdienst ondernemingen Hoorn
Team 3
De heer C. Tol
Postbus 602
1620 AR HOORN NH


Dinsdag, 24 maart 2008

Betreft controle 0950 6500 / uw medewerker, de heer C.PJ. Hauwert

Geachte heer Tol,
Het was op Goede Vrijdag de 21e maart jongstleden dat wij uw ondergeschikte, een klerk met de naam C.P.J. Hauwert helaas de deur hebben moeten wijzen. Grenzen zijn grenzen.

Zijn gedragingen gingen in de ogen van onze voorheen operationeel manager te ver.
Ik ben het met hem eens. Het relaas terughorend, zie ik mijzelf aan mijn geestesoog, uw medewerker zelfs aan zijn oor medevoeren naar de buitendeur.

Gelukkig was de heer Stoevelaar, op deze dag waarop Jezus voor de stervelingen is gestorven, mild gestemd.

Ja, mijnheer Tol, steeds weer in het contact met uw organisatie staan we voor de keuze: gaan we slaan, of verlenen we met frisse tegenzin medewerking?

En steeds kiezen we uiteraard voor het laatste.

Maar U heeft ons met Uw gezant, de heer Hauwert toch wel tot het uiterste gedreven. Wat een gebrek aan moraliteit!

Mijnheer is: 1. Is altijd een half uur tot een uur te laat, 2.Vertrekt altijd te vroeg (voor hij klaar is), 3. Doet tijdens kantooruren boodschappen in Heerhugowaard en laat ons twee uur wachten, 4.Blijft uren weg voor de middagmaaltijd, 5. Snuffelt op onbewaakte ogenblikken in laatjes en papieren en tracht zodoende op wederrechtelijke wijze informatie te vergaren, 6. Struint rond bij woonadressen van medewerkers, 7. Reageert brutaal en ongemanierd op opmerkingen hierover, 8. Speelt in op de machtsmiddelen die hem te beschikking staan zodra wij hem op zijn gedrag aanspreken, 9. Refereert aan brieven die niet of veel te laat zijn verzonden, 10. Scandeert opmerkingen aan ons adres over dat wij de boel zouden flessen e.d. Daarmee geeft hij blijk van de tunnelvisie waarmee hij onderzoekt. (Hij wil vermoedens concretiseren)

Dit gedrag vertoonde hij al bij eerdere bezoeken, en zo ook vrijdag jl. toen hij, de Christelijke herdenkingsdag ten spijt, zich weer aandiende.

Ik zal een formele klacht indienen tegen de heer Hauwert. Het klachtenformulier in bijlage.
Verder zou ik U willen vragen: mag het eens gedaan zijn? Nu zijn we weer opgezadeld met nieuwe vragen van uw ambtenaren. Zelfs over de periode dat ik helemaal geen bestuurder was! Dacht u dat we niks te doen hadden overdag? Zoudt u om te beginnen niet eens onze omzetbelasting teruggeven!

U bent hier immers ondernemingen aan het controleren die feitelijk stil liggen en zeer verlieslatend zijn geweest! Dat heeft Uw gezant al kunnen vaststellen. De activiteiten zijn gestaakt en de bestuurder is afgetreden. Nu zouden we zeker weer kosten moeten maken door nieuw geschut in stelling te brengen! Nooit mijnheer Tol! U bent uw oorlog in desolate contreien aan het voeren! Verschroeide aarde mijnheer Tol!

Pesach is nu voorbij, dat was voor mijn voorvaderen en het oude volk een tijd van gratie en mededogen. Waarom nu in deze profane tijden dan eens niet? Laat ons gaan! Sla ons aan conform aangifte en laat ons voorts met rust!

Om het duidelijk te stellen mijnheer Tol, U heeft hier heus te maken met mensen die liever op de benen sterven dan op de knieën verder te leven. Het valt te vrezen dat U die niet dagelijks ontmoet. Capitulatie voor de onderdrukker is immers de norm in deze contreien. Bij ons bedrijf echter niet. We kunnen de aanvechting de heer Hauwert in zijn woonst op te zoeken echt weerstaan, maar tegenwoordig beginnen wij wel iedere ochtend met een luidkeels gebed waarin we met van haat gloeiende ogen de dag prijzen dat belastingambtenaren niet meer veilig over straat kunnen! Zo ver is het gekomen! We zijn tot het uiterste getergd.

Op het gevaar af dat we rechtshulp niet meer kunnen betalen, denk ik toch dat het voor uw ambtenaren beter is ons voor het gerecht te dagen. U begrijpt ook dat de heer Hauwert zich beter niet meer in onze straat kan vertonen.

In het vertrouwen dat u ons verder met rust laat en een ander slachtoffer uitzoekt, dank ik U voor Uw overwegingen en groet ik u in vrede,

Salut,

H. de Vries
Voorheen bestuurder Sabena/Sab&A/Promont

In bijlage : kopie formele klacht tegen de heer C.P.J. Hauwert