vrijdag 23 januari 2009

keep 'm in the dark & surround 'm with shit


In aanvulling op de cc van Ch Badger IV

Geachte,

Ik overwoog dat ik het werkgeversdeel in mijn vorige mail niet voldoende heb gestipuleerd.

Belangrijk, want door de salariskosten voor de werkgever op te delen in een onzichtbaar werkgeversdeel en een zichtbaar bruto deel, en zodoende dus een deel van de werkelijke afdrachten in het duister te houden, toont de staat haar criminaliteit aan.

Het min. van Financiën argumenteert dat alleen zo de een differentiatie tussen verschillende bedrijfssectoren kan worden gemaakt. Een argument dat ik niet vat. Dit kan gewoon in de loonstrook worden opgenomen.

Maar nee, men WIL eenvoudig niet communiceren aan het electoraat hoeveel belastingen en premies WERKELIJK worden afgedragen.

Goed, ik zeg het U nog eens: 25% tot 50% van het brutoloon wordt afgedragen als werkgeversdeel!

In de bouwnijverheid bijvoorbeeld is het werkgeversdeel het hoogst. Hier kost een werknemer die € 2.000 bruto verdient, € 3.000 voor de werkgever.

Dit zijn dus belastingen en premies die samenhangen met de productie van de werknemer.

De werkgever moet de waarde van de productie van zijn medewerker afwegen tegen € 3.000 maandelijks en niet tegen € 2.000, zoals de werknemer veronderstelt.

De werknemer ontvangt € 1.400. Hij betaalt dus met zo’n laag salaris al meer dan hij zelf overhoudt.

Maar hij weet het niet. Hij wordt bewust in het donker gehouden.

Feitelijke slavernij.

De staat bereikt hiermee twee dingen: 1. allereerst wordt het electoraat niet wijzer gemaakt dan het is en 2. wordt de Nederlandse concurrentiepositie vervalst. (opm. In sommige landen, bijv. België, ligt dit deel hoger. Elders lager of bestaat het niet)

Tot zover,

Saluut,

& enjoy the fight

Ch. Badger IV