vrijdag 23 januari 2009

Charlotte Badger II


Ch Badger IV: “Ja, dit is ze, number II in 1923, helemaal rechts op de foto. (opklikbaar) Zo jong, radicaal en enigszins onbedachtzaam komt me voor. Gewoon met de hele club op de foto met lakschoenen aan! Eigenlijk niks voor haar. Moet wel zeggen dat ze zich wat lijkt te willen verbergen achter haar wenkbrauwen."

"II was dogmatischer dan ik. Wel succesvol: staatscollaborateurs draaiden vaak al bij zodra ze haar naam hoorden. Ze werkte enkel met vrouwen om de klerken te verwarren. Zo’n pelsmantel ook. Ik zou tegenwoordig gewoon jacht willen maken op zo’n type."

"II werkte intensief samen met de middelste op de foto: Muse Gardenstone. (“Muse” kan een nom de guerre zijn) Weet bijna zeker dat het de derde van rechts is die een aanslag op II heeft gepleegd later. Ze heette vreemd genoeg Charlot, Engels gespeld dus. Achternaam weet ik niet meer. Charlot lijkt zich trouwens op de foto al superieur te voelen, zo onverschrokken kijkt ze in de lens. Wellicht dacht ze niets te vrezen te hebben omdat ze misschien al een mol was. Haar aanslag op II is mislukt. Een hele dame die Charlot, maar II heeft haar natuurlijk wel geëxecuteerd."

"Niemand weet hoelang II nog heeft geleefd. Moeilijk zoeken natuurlijk, naar iemand die bij de geboorte nergens is aangegeven en voor wie slechts extralegaal documenten zijn aangemaakt."

II is later wel in Malaka in Nederlands-Indië gesignaleerd waar ze streed tegen de Hollanders. (Proud I am!) Men beweert dat ze ook in Vietnam tegen de Amerikanen heeft gestreden als undercover. Ze moet toen tegen de 80 geweest zijn."