zondag 11 januari 2009

les van Charlotte Badger IV



Vandaag les van Charlotte Badger IV (vragen aan haar - charlottebadger4@eml.cc)

Regel één voor de vrije particulier is voor Charlotte uitschrijven uit het bevolkingsregister. En NOOIT er meer in.

Wettelijke bepalingen:

Wet GBA

Afdeling 3. De verplichtingen van de burger (zorg godverdegodver dat je nooit burger wordt. Je bent hoogstens een particulier)

Artikel 65
1. Degene die naar redelijke verwachting gedurende een half jaar ten minste twee derden van de tijd in Nederland verblijf zal houden, is verplicht zich binnen vijf dagen na de aanvang van zijn verblijf in persoon te melden bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente waar hij zijn woonadres heeft om daarbij schriftelijk aangifte van verblijf en adres te doen. Indien hij geen woonadres heeft, is hij verplicht een briefadres te kiezen en dient hij zich binnen de gestelde termijn te melden bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente waar hij zijn briefadres heeft om de bedoelde aangifte te doen.

2. Hij doet in de aangifte mededeling van zijn toekomstig verblijf in Nederland, van het vorige land van verblijf en van zijn adres in de gemeente.


3. Hij is verplicht bij de aangifte de inlichtingen te geven en de geschriften over te leggen ter zake van feiten betreffende zijn burgerlijke staat, zijn nationaliteit en zijn eerder verblijf in Nederland, die noodzakelijk zijn voor de bijhouding met betrekking tot hem van de basisadministratie.

Op verzoek van het college van burgemeester en wethouders legt hij van een geschrift een door een beëdigde vertaler vervaardigde Nederlandse vertaling over. Indien hij zich in Nederland vestigt, komende vanuit de Nederlandse Antillen of Aruba, is hij verplicht een hem betreffend verhuisbericht over te leggen, verstrekt door de verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens in de basisadministratie in de Nederlandse Antillen of Aruba, waar hij laatstelijk als ingezetene was ingeschreven.


Artikel 147


1. Overtreding van de artikelen 65, 66, 67, vijfde lid, 68, 69, 70, 71, 72, 75 en 76 wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste een maand of geldboete van de tweede categorie.

2. De in het eerste lid strafbaar gestelde feiten zijn overtredingen.


Feitelijk kunnen de apparachiks moeilijk vaststellen dat je in het land bent. En voor het overige zijn de straffen laag.

De drie criteria die ze voor het woonplaatsbeginsel gebruiken zijn:
1. verblijf in Nederland < 186 dagen per jaar (moeilijk vast te stellen)
2. Centrum van het sociale leven niet in Nederland. (duurzaam gescheiden, of kinderen wonen buiten NL, geen vaste dagelijkse activiteiten in NL)
3. Geen huis ter beschikking in NL

De Staat is uiteraard gemotiveerd aannemelijk te maken dat U moet afdragen. Komen ze er met het woonplaatsbeginsel niet uit, dan kunnen ze toch proberen aannemelijk te maken dat meer dan 90% van het wereldinkomen uit NL komt.