zondag 1 februari 2009

een berichtje aan een Westfriesche Käfer Verkäufer


In cc de eerste mail aan de werkgever van IM Blankendaal, gestuurd naar info@theorood.nl:

Heer Rood, een saluut!

Medewerkers die des morgens het grootboek opslaan zijn doorgaans niet diegenen met het meest heldhaftige profiel binnen een organisatie.


Wij hebben mogen ervaren dat Uw dealerschap geen uitzondering vormt op deze regel.

Sterker: Uw medewerker, heer Blankendaal heeft zich gemanifesteerd als een volwaardige “Inoffizieller Mitarbeiter“ zoals zo’n 100.000 in de DDR voor de Stasi het leven van anderen tot een hel maakten.

Veelal uit sympathie met de ideologie, maar ook vaak uit angst voor de onderdrukker worden door deze “IM’s” verklaringen afgelegd die de staatsgezant nodig heeft om zijn onderzoek naar tevredenheid te kunnen afronden.


Zo heeft uw grootboekheld ook verklaringen a charge afgelegd tegen een onderzoekende beambte van de belastingdienst. Hij wist wel even te melden dat Stoevelaar de auto’s privé gebruikte! Dit is een verklaring die
1. onjuist is,
2. in het ongerijmde (want zonder kennis van zaken),

3. niet in het belang van Uw klant, de heer Stoevelaar,

4. niet in Uw belang, want Stoevelaar zal ervoor passen nog zaken met U te doen.
Weet goed, heer Rood; gewoonlijk leggen belastingambtenaren feiten a decharge terzijde en feiten a charge worden ingezet en uitvergroot. Het zijn criminelen heer Rood. Het zijn de vijanden van alle vrije mensen!

Strijden tegen, ofwel collaboreren met deze roedel vale klerken is wellicht voor U een keuze. Voor mij echter niet, voor mij geldt: liever op de benen sterven dan op de knieën verder leven.


Nu is de vraag heer Rood: hoe nu verder?


Het ligt in de rede dat we Uw cijferheld gaan vragen zijn verklaringen op schrift te herroepen. We zullen hem daar te zijner tijd om vragen.


Maar daar wachten we nog even mee. Bart Stoevelaar fietst op werkdagen des morgens rond de klok van acht uur voorlopig nog even om het hardst tegen Uw eveneens flink doortrappende Inoffizieller Mitarbeiter.


Vindt Stoevelaar leuk en het is goed voor beider conditie.


Nogmaals een Saluut heer Rood,


H. de Vries (voorheen bestuurder Sabena, Sab&A, Promont)


PS. Kijkt U even gezellig mede op de site die we tegen de staatscollaborateurs hebben ingericht. We hebben tevens een artikeltje over Uw IM opgenomen. Voor het overige laten we uw grootboekkoning echter met rust. http://hauwert.blogspot.com/