zondag 12 april 2009

IV: geen meelij met subjectivisten - geen meelij met bruins, hauwert, molenkamp, tol cs


bericht van IV

HGR Saluut,

Goede beslissing om Cees Hauwert weer Cees Hauwert te noemen. Staatscollaborateurs houden zich niet aan afspraken. Daar zijn ze niet in geïnteresseerd. Nee, klerken volgen de door hen zelf bedachte regels. Dat is het niveau waar jullie mee te maken hebben. Moraliteit speelt geen rol. Hoogstens ideologie. De ideologie van de belastingcultus.

Een cultus waarin nog slechts de rechten van de “burger” tellen zoals die zijn vastgelegd in de wet. Het recht van de particulier heeft dan niet meer betekenis dan een gunst die hem bij tijd en wijle wordt toegekend. Huiskatten, ‘het milieu’, planten, padden, monumenten en andere ‘objecten’ kunnen vanuit deze staatsideologie ook opeens een gunst ontvangen. Dit is een totalitaire notie. Er zijn geen grenzen aan de belastingheerschappij.

En denk erom, in die wereld is iemand die een hogere opleiding heeft genoten, iemand die de regels van de belastingthesis beter kent en dus de werkelijkheid beter aan die subjectivistische regels kan toetsen. Zo’n hoger opgeleide is dus niet per se slimmer in de zin van een grotere zelfwerkzaamheid van de geest. Nee, hij is eerder dommer omdat hij zijn geest heeft beteugeld.

Collaborateur Bruins is een belangrijk voorbeeld van zo’n subjectivist. Niet meer mee praten! Dit zijn gevangenen die hun eigen gevangenis verdedigen! Praten heeft geen enkele zin. Strijden moet je. Vechten, vechten, vechten! Met alle middelen mogelijk!

Enig niveau, goede smaak, spiritualiteit, openheid of eruditie tref je niet aan bij de belastingdienst, net zomin als in het leger. Je hebt te maken met kanonnevlees. Geen meelij dus met deze collaborateurs.

Dat hebben zij ook niet met jullie.

Salutations distinguées,

IV