maandag 13 april 2009

in de new world order is geen plaats voor discretie - voor belastingontwijking is het bankgeheim echter niet van elementair belang


Het gegeven dat bezoldigde staatscollaborateurs binnen verschillende diensten in gesprek zijn met collega’s over de grens, brengt met zich mee dat die grens geen garantie meer biedt voor discretie.

De natte droom van huidige politieke globalisten als Brown, Obama, Merkel, Sarkozy en c.s. is een wereld met een uniforme regelgeving die voor iedere “burger” van toepassing is. Ontsnappen kan niet meer.

Kissinger, Brezinsky en de Rockefellers verdedigen al decennia de notie dat problemen globaal zijn en derhalve niet zozeer internationaal, maar globaal moeten worden opgelost. Sinds eind jaren ’80 heet de toekomstige politieke orde de “New World Order”. Obama en Brown hebben op de laatste G20 dit begrip in hun speeches gebruikt. De pers mag het nu kennelijk weten.

Die NWO is feitelijk de ultieme vorm van fascistisch corporatisme. Mussolini streefde als jonge socialist al naar een gecentraliseerde controlemaatschappij met een beperkt aantal grote spelers. “big finance, big corporations & big government” was zijn credo. Wel hanteerde hij nog altijd het territoriaal beginsel. Italië was groot genoeg. Het Derde Rijk is bedacht door zijn Oostenrijkse vriend.

De huidige fascisten verlaten in feite de nationale territoria. NWO strategen denken in termen van een beperkt aantal machtsblokken, waarvan de EU en de NAU (North American Union, nu nog NAFTA) de belangrijkste zijn. Verder ligt er nog een Afrikaanse-, een Zuid Amerikaanse-, een Arabische Unie en een Unie voor Azië en Oceanie op de tekentafel.

Binnen deze blokken is een regionaal systeem getekend dat is geënt op specifieke regionale kenmerken. Delen van Texas worden bijvoorbeeld samengevoegd met Mexico, delen van Nederland worden samengevoegd met Nordrein Westfalen, met Vlaanderen en zelfs met Engelse regio’s.

De nationale munten van de landen zullen ingewisseld worden tegen een nieuwe munt per machtsblok. In de EU is deze oefening met de EURO al volbracht. In de VS ligt de AMERO op de tekentafel. Deze munt gaat gelden voor de huidige NAFTA landen.

Voorts plannen de politieke globalisten een volledig gecentraliseerd bancair systeem en een fiscaal systeem dat beheerd wordt op het niveau van de VN. De eerste stappen worden gezet met de invoering van allerlei kostprijsverhogende belastingen die op het niveau van de producent moeten worden afgedragen aan deze supranationale ontvanger. De Carbon Tax en haar “ofshoots” zijn de belangrijkste voorbeelden hiervan.

Dit zijn voor de vrije mens natuurlijk gruwelijke ontwikkelingen. Het zijn ook ontwikkelingen die vragen om verzet. Voorlopig echter, zijn de vrijheidslievenden in de minderheid. Ik verwacht dus dat veel van deze maatregelen worden doorgezet.

Voor zijn overleving moet de vrije mens, de particulier en met name de ondernemer deze verandering van omstandigheden zeer goed in acht nemen. De vijand neemt een andere gedaante aan. Vroeger was het overschrijden van een staatsgrens een stap in de vrijheid.

Nu of straks is dit niet meer geldig. Verder dienen we in te zien dat het ontwijken van globale belastingen op bijvoorbeeld grondstoffen erg moeilijk wordt. Dit betekent dus dat het saldo aan belastingen die kunnen worden ontweken of ontdoken verkleind wordt.

Het geheimhouden van een saldo op een rekening in Zwitserland wordt bijvoorbeeld onmogelijk in de toekomst. We kunnen dit gedrag eigenlijk kwalificeren als het oude territoriale denken.

We zullen met de vijand moeten meebewegen. De omstandigheden wijzigen. De hoefsmid heeft vandaag ook minder te doen dan in 1890 en we begraven ons goud ook niet meer in de tuin.

Belastingen ontduiken wordt binnen de NWO in wording steeds lastiger. Juist daarom is het juist nu belangrijk om de mogelijkheden van ontwijking goed te evalueren.

Ontwijken zal altijd mogelijk blijven zolang er verschillende jurisdicties zijn.

De kennis van belastingontwijkingsmogelijkheden is niet wijd verbreidt. De meeste fiscalisten weten er niets van en accountants hoeft U er ook niet om te vragen omdat zij gehouden zijn te adviseren in lijn met het doel van de wet.

Toine Manders van het Haags Juristen College stipuleert in zijn laatste persbericht juist dat het verdwijnen van het bankgeheim noopt tot het opzetten van legale constructies.

Dit klopt absoluut. Succesvolle ondernemers bewegen mee met de veranderende omstandigheden. Anderen sterven uit.

Net als de hoefsmid.

HGR

PS. En wilt U college over belastingontwijking, dan gaat U best naar de Haagse juristen.