maandag 2 maart 2009

overheidsbaantjes


Nieuwjaarswens 2009 van Gelt Dekker:

Als de 539 sollicitanten voor overheidsbaantjes in de periode van 2003-2007 voldoende kwaliteit gehad hadden, hadden ze geen kruiwagens nodig gehad van politieke vriendjes of familieleden. Nu zijn de zwakke broeders onrechtmatig aan hun aanstelling gekomen en zijn ze medeplichtig aan fraude binnen de blijkbaar door en door corrupte overheid. Bovendien heeft hun onkunde rampzalige economische gevolgen voor de samenleving, waarvoor Den Haag nu mag opdraaien.

Enkele vooraanstaanden menen dat afdwingen van deugdelijk bestuur door Den Haag als een voorwaarde voor de Staatsschuld sanering, onrechtmatig is. Het lijkt er echter meer op dat de heren boos zijn omdat hun macht van corrupte en frauduleuze vriendjespolitiek, aan banden wordt gelegd.

Gelukkig zijn ze zo verstandig zelf hun lintjes in te leveren. Fraudeurs behoren geen onderscheiding van verdienste te dragen, ze horen zich eerder voor de rechter te verantwoorden. Ik hoop dat ze ook de moed hebben zichzelf aan te geven bij het Openbaar Ministerie.

De beste wensen voor een corruptie vrij 2009,

Jacob Gelt Dekker,

539 benoemingen die in de periode van januari 2003 tot juni 2007 hebben plaatsgevonden – en die geen van allen aan de regels voldeden – er slechts in 32 gevallen protest is aangetekend door de betrokken diensthoofden.