woensdag 12 augustus 2009

from freedom to fascism


cc IV:

Heer Vendrig, saluut,

Nee, het is niet een simpele beweging naar links, naar rechts, naar socialisme, of christen- of sociaal democratie.

Nee de staat beweegt duidelijk naar "dead out" fascisme. Aaron Russo was right in 2006.

Een aantal kenmerkende elementen:
Eigendom. Allereerst stel ik vast dat het economisch en juridisch eigendom van al het geen in bezit verworven kan worden, in handen komt van steeds minder eigenaren. Al dan niet de staat.

Dit geldt voor alle sectoren: de financiële sector, de productie, de media, de zakelijke dienstverlening, de distributiekanalen en het transport.

Ik noem dit fascism-ownership of government. De belangen van een steeds kleinere groep mensen zullen prevaleren boven de belangen van een steeds grotere groep anderen.

Economische planning. In toenemende mate wordt de kwaliteit, de kwantiteit en de prijsvorming van producten bepaald door de staat en aan haar gelieerde organisaties als in Nederland de DNB, de OPTA, de NMA, de AFM, etc.

Centrale economische planning in een omgeving met grote "private" ondernemingen en organisaties is kenmerkend corporatistisch fascistisch.

Antidemocratische politiek. Het politieke proces verschuift naar "onzichbare" lichamen als de EU of de VN en naar thinktanks als de CFR, Trilaterlal Commision, Bilderberg, G20, et cetera.

Voor zover democratie overigens ooit heeft bestaan. Staatshoofden werden altijd al geselecteerd. Of dacht U, heer Vendrig, dat de "studenten" van het IVLP allen later toevallig president geworden zijn? Dat is wiskundig een onmogelijkheid.

Militarisme, imperialisme. NATO landen nemen deel in offensieven op plaatsen waar zij niets te zoeken hebben. De voorwendselen zijn immer vals: "terrorisme", "weapons of mass destruction", "opbouwmissies".

Nogmaals: dit zijn geen defensieve missies, dit zijn offensieve, imperialistische operaties die het verwerven van macht over een bepaald grondgebied ten doel hebben. Fascisme.

Het opschorten van wetten, het ontkennen van recht. Stelselmatig worden vrijheden van individuen ingeperkt. In de VS, CA, ME, UK, NO, SE, DU, NL, BE, FR, SP IT, GR, IR wordt steeds openlijker gesproken over de afroep van de noodtoestand om snel maatregelen te kunnen doorvoeren.

Het recht op leven (2) (3), integriteit van het eigen leven, het recht op een eerlijk proces wordt in toenemende mate volledig ontkend.

De westerse wereld heeft de praktijk van het martelen om verdachten te laten bekennen weer ingevoerd.

Intellectuelen geven vorm aan de nieuwe juridische praktijk en voorzien de staten van juridische en morele fundamenten voor hun handelingen.

Ideologisch idealisme. Niet-feitelijke inspiratie is een belangrijk kenmerk van fascistische doctrine. Ik neem een toenemende mate van enviromentalism waar. Een milieudenken als kapstok voor allerlei vrijheidsbeperkende maatregelen. De opwarming van de aarde of het "CO2 probleem" is net zulke opportunistische kletskoek, als "Das Juden Problem" of het Arierdom kletskoek is.

Ik heb dit mystieke denken van politici altijd vreemd gevonden. Dit mystiek laten prevaleren van WIL over REDE. Iets is waar omdat ik wil dat het waar is.

Taal. Orwelliaans politiek correct en verdraaid taalgebruik wordt in groteske mate gebezigd in conformistische kringen. De feiten NIET benoemen is de norm. Ook hier prevaleert de wil over de feiten.

Elitevorming, kastevorming. Er vormt zich een politiek correcte kaste waarin het voor buitenstaanders moeilijk binnenkomen is. Een informele vorm van kastevorming is Common Purpose.
De overheidsacties rondom H1N1 zijn fascistisch te noemen. De plannen zijn autocratisch, niet feitelijk geïnspireerd, collectivistisch en militaristisch.

Belangrijk verschil met de de oude fascistische doctrine is het globale karakter van het huidige fascisme. De oude fascisten waren nationalistisch. Ik verdedig echter dat de EU of de American Union feitelijk Hitlers vierde rijk zijn. Vladimir Bokovsky noemt de EU echter de EUSSR.

Ook zie ik, behalve Common Purpose, en het milieudenken, nog geen hoogdravende ethische aspiraties. De fascisten hadden duidelijk omlijnde ideeën over particulier gedrag, omgang, kunst, etc. Het modernistische leven werd geweerd of zelfs verboden, traditionele waarden werden omarmd.

Raciaal geïnspireerd collectivisme stel ik nog niet vast. Wel worden moslim collectivisten bevoordeeld ten opzichte van andere godsdiensten of nationaliteiten.

Enfin, deze politici en hun collaborateurs zijn onze vijanden, heer Vendrig, dat was U al duidelijk.

Hebt de moed te strijden,

Saluut,

IV