zondag 2 augustus 2009

curator j. b. de meester als nieuwe vijand


heer van Tool, saluut,

De Derde Weg wordt nu juist steeds relevanter. Wij betrekken de staat niet in onze conflicten. Dat is onze stelregel. De vijand heeft in deze contreien immers een monopolie op rechtspraak.

Statistisch gezien kunt U beter niet gaan procederen in Uw zaak. De staatsrechter laat U aan het kortste eind trekken. Nederland is geen rechtsstaat.

In meer dan 80% van de geschillen tussen de staat en een particulier of ondernemer worden de staat en haar collaborateurs door de staatsrechter in het gelijk gesteld.

Ook in het strafrecht is steeds duidelijker te merken dat het tijdperk van de rechtsstaat voorbij is. Rechters huizen in hetzelfde gebouw als de officier en vreten uit dezelfde ruif.

Ook in ons team hebben we te maken met een veroordeling. Boekhouding niet geleverd in een faillissement van een non actieve dochteronderneming. Geen schade, geen benadeelden, onmacht. Toch 2mnd voorwaardelijk en 150 uur werkstraf en een vordering tot afstaan DNA materiaal.

Rechters krijgen een steeds volgzamer profiel. Zelfstandig denken? Nooit van gehoord. Regels zijn regels, punt. Handhaving, punt. Het Fred Teeven profiel viert hoogtij. Het nieuwe fascisme. Het geweten, de moraal, het natuurrecht, de feiten en omstandigheden spelen geen rol.

Nee, heer van Tol, U kunt zich beter onttrekken en de collaborateurs zelf onder druk zetten; de derde weg.

De aangevende bourgeois in de faillissementszaak herr J. B. de Meester van Olie en de Jonge advocaten in voornoemde zaak gaan we eveneens exposeren. Niet omdat het zin heeft, het kwaad is immers reeds geschiedt, maar gewoon voor het goede doel. Wie weet slaapt hij dan wat beroerder in het vervolg.

Deze collaborateur heeft valselijk het hokje "fraude" aangekruist bij "oorzaak faillissement".

In dit geval laten we niet na even een klacht te deponeren, maar we doen er verder niets mee. Het heeft geen zin. De klager krijgt praktisch nooit zijn gelijk. Beter is het om de curator de Meester uitgebreid te exposeren op het wereldwijde web.

We zullen bekijken waar dat ons brengt. Hij mag de RC natuurlijk altijd een briefje schrijven met de mededeling dat hij het verkeerde hokje heeft aangekruist.

Komt U maar met Uw zaak, heer van Tol. Met plezier.

IV