woensdag 2 december 2009

controleambtenaar op bezoek? vijandbeeld vasthouden!


Ondernemers let op Uwe saek! Een controleambtenaar van de Belastingdienst aan de deur is één Uwer grootste bedreigingen!


Tegen de acties van andere criminelen kunt U zich verzekeren. Tegen schade veroorzaakt door staatscollaborateurs en overige terroristen niet.


Een controleambtenaar heeft doorgaans een afgunstig profiel. Gewapend met een stevige dosis tunnelvisie, meldt hij zich aan Uw balie. Hij komt om te scoren.


Denk erom dat U hem zelf de ordners niet laat opzoeken. U zet ‘m in een kamertje, brouwt vieze koffie en brengt de collaborateur de stukken waar hij om vraagt. Uw personeel zwijgt tegen de indringer. U legt hen nog eens uit dat het de vijand is.


Erger wordt het als hij zijn controle uitbreidt naar Uw klanten en leveranciers. Mocht U dit vermoeden dan is het raadzaam om Uw relatie daarvan op de hoogte te stellen. Pro-activiteit kan zodoende reputatieschade beperken.


Wij hebben gevallen meegemaakt waarin de gelaedeerde bij zijn relaties door de controlerend ambtenaar is uitgemaakt voor oplichter en fraudeur!


Wij geven op deze site Cees Hauwert van de Belastingdienst Hoorn, als voorbeeld van zo’n gemankeerde.


U moet wel meewerken. Toch raadt ik U aan de ambtenaar te beperken tot het fiscale onderwerp waar hij voor komt. In de schoonmaaksector bijvoorbeeld begint de collaborateur gewoonlijk bij de loonheffingen, verzamelloonstaten, tabeltoepassingen, pensioenen, sectorindeling, onkostenvergoedingen, forfaits, etc. Deze gegevens gaat hij wegen tegen de facturatie, notulen, emails (!!!) agenda’s, planningen, en bestaande benchmarks binnen de sector.


Het gevaar is natuurlijk dat de klerk vanuit de facturatie overstapt naar bijvoorbeeld de Btw. Alleen als U daar toestemming voor geeft kan hij dat doen! 


NIET DOEN DUS!


NIET proberen vriendjes te worden. NIET slijmen. NIET aardig zijn. Het is Uw vijand, remember. Hij wil U kapot hebben en straks op kantoor zit de vogel in zijn fantasietrui U tegenover zijn collega’s uit te maken voor gajes! 


Even de regels:
  1. Wel meewerken, anders wordt bewijslast omgekeerd (Geldt eveneens bij controle naar anderen, Ik doe dit zelf in het laatste geval overigens om principiële redenen nooit. Ze zeggen vaak niet eens over wie het gaat. Fascisme....)
  2. Niet zelf laten snuffelen, aparte kamer, vieze koffie,
  3. Spreekverbod voor Uw medewerkers, groeten met een knikje, (Belangrijk om Uw personeel te leren dat het hebben van vijanden vitaliseert.)
  4. Deelgebied controle bewaken, bewaarplicht is ZEVEN jaar, zwijgen over andere onderwerpen,
  5. Zwijgen, uitstel vragen bij dingen die U niet zeker weet.
  6. Administratie NOOIT afgeven. (Wij zijn met een zaak bezig waarin de Belastingdienst een heel jaar heeft verdonkeremaand)
  7. Vijandbeeld vasthouden. Tegen ‘aardige’ mensen laat men gewoonlijk meer los.
Tot zover,


Enjoy the Fight!


HGR