dinsdag 1 december 2009

formele volgende stap - de uitnodiging gehoord te worden




De strijd tegen de Belastingdienst Noord Holland gaat voort. Of liever tegen de ambtelijke collaborateurs van de Dienst der Belastingen.


Als bekend maakt De Vries bezwaar tegen zijn verwijdering, hij zette de aanzegging bij op de gezonken "Superiour Producer" op Curacao, nu wil gehoord worden en zal deze zaak vermoedelijk winnen.


We kregen een brief van een volgende ster aan het firmament: “J.W. Millenaar RA”. Of deze collaborateur van mannelijke of vrouwelijke kunne is blijkt nergens uit.


Voor de Derde Weg liggen overigens en aantal nieuwe zaken ter tafel. Toch blijken ondernemers erg benauwd voor de lange arm der wet. Vreemd toch. Doing the right thing is niet populair onder opportunistische Nederlanders. Fear is leading in deze contreien. 


Wij kennen deze last niet. Wij leven zonder bezit. Geen telefoon, geen staatsregistratie, geen bankrekening. Zoals Shaffy vandaag op zijne sterfdag herhaalt: “Ik heb geen bezit en geen bezwaar - ik heb geen stuiver die ik spaarde...”.


Enfin, het is de Dienst der Belastingen een lief ding de Derde Weg uit te schakelen. Het gaat echter niet gebeuren. Eerder is het andersom. Ambtelijke tegenstanders eindigen gewoonlijk huilend in hun bedje, mompelend bij hun psychiater, bevend achter een supermarktkarretje, veracht door hunne omgeving.


De Derde Weg vliegt de collaborateur naar het keeltje. Dat is de bedoeling. Zonder deze optelsom van bange keeltjes geen Belastingdienst. Zo maken we wellicht een einde aan de roof, aan de intimidatie, aan het geweldsinititiatief van de staat. In ieder geval eindigen we de machinaties van de zich binnen de groep sterk wanende enkeling. 


HGR


UPDATE - zoals uit formulier blijkt: het is "de heer" Millenaar.